måndag 19 oktober 2009

Havskräfta (nephrops norvegicus)




Kräftor det är gött det!!
Havskräftan är ett långsmalt kräftdjur med tio taggiga ben fem på varje sida.Ligger mestadels nedgrävd i bottnarna på 20 - 800 meters djup. Kräftan är god som kokt eller gratinerad. När man kokar så fyller man ett kokkärl med vatten och tillför önskad mängd salt och dill. Vattnet kokas därefter upp och kräftorna nedsänkes i det kokande vattnet. Tiden tvistar de lärde om men jag anser att när det kokar upp igen så låt det koka 1-3 minuter beroende på storlek. Sen låter man kräftorna svalna i lagen. Vi föredrar helst den fina trålkräftan då den burfångade kan ha en bismak av agnet tex sill. Gratinerade kräftor är också en höjdare recept kommer vid ett senare tillfälle.
// Mattias

4 kommentarer:

  1. För dom såg ju jätte goa ut

    SvaraRadera
  2. och jag föredrar burkräftan framför trålkräftan ;)
    Martina

    SvaraRadera
  3. saknar dina kräfter mattias ;) norska smakar så jävligt

    SvaraRadera