tisdag 17 november 2009

Albino Lubben


Lubb (brosme brosme) är en långa liknande torskfisk med mycket välsmakande kött. En av de goaste fiskar enligt oss. Men mitt ibland dessa fiskar vi fick ifrån Norge fanns en liten bastard. Det var en albino Lubb. Bilden ser ni här bredvid.

1 kommentar:

  1. Stackars dig kusin Mattias som måste blogga om nån timma eller två, själv har jag lagt mig i sängen efter en dag med att jag har njutit av sol och bad i 35 grader! Tog en lite snorkeltur igår och idag här på Aruba, väldigt fina fiskar som simmade runt mig i stim! Köpte en sån där engångskamera som man kan använda under vattnet och tog lite kort, får väl se om det blir nåt, men imorgon ska jag till Baby Beach, världens finaste strand som tydligen skall innehålla jättemånga arter av fisk att snorkla runt i och kanske ta lite kort! Har ochså testat lite olika fiskarter att äta och under resan och smakar väldigt gott! Fast min halibut har de ej på nån restaurang eller Saul som de kallar den här. På torsdag sviker jag faktiskt fisken och skall ta mig till en loka restaurang och testa på Leguansoppa! Det kryllar av dem här, vi har et tiotal som hemmadjur som sitter på en liten stenmur vid poolen. Men men... Har ju lärt mig att filéa växten Aloe Vera här nere med, funkar perfekt till alla solbrända här på hotellet, en i baren visade mig hur man filéade kaktusväxten Aloe Vera men de kan inte filéa från rompen så jag frågade om jag fick testa och de blev häpnadsväckande glada hur en svensk kunde skära så fint och det var jäkligt kul så nu varje natt har jag vart ute och plockat Aloe Vera och stått och filéat här i rummet på hotellet och hjälpt alla personer på hotellet som solbränt sig med Aloe Vera så personal och boende på hotellet kallar mig för Dr Stevens!
    Det blir så mycket svinn på växten när de filéar den ca 20-30% så hit skulle man kunnat flytta och skaffat en Aloe Verabil istället för fiskbil! Have a good day day everyone at the Fishcompany! Hälsningar från Aruba - ONE HAPPY ISLAND

    SvaraRadera